Saturday, 7 April 2012

Bukan Taknak , Tapi Terkilan :')



Dalam entri ni , nani cuma nak cerita pasal hidup nani .. Korg salah , 50% cerita nani , 50% cerita untuk korg .. Fikirlah , dalam  hati yg macam ni .. Nak bercerita .. :')


Hmm .. Bukan Taknak , Tapi Terkilan :') Adakah korg semua faham apa yg nani maksudkan ? Hmm .. Mungkin ye dan mungkin tak .. Korg , kalau korg ada kawan .. Yang bila takde org dekat sekeliling dia , dia pergi dekat korg .. Tapi , bila dah ada org lain , dia terus tgglkn korg mcm tu .. Apa yg korg rasa ?

Haha :') Sakit hati en ? Lagi-lagi perempuan , betul tak ? Korg-korg ni , tak kisahlah sama ada lelaki ke perempuan .. Nani nasihat kan korg , janganlah berlaku KEJAM sangat dekat org-org yg mcm nani ni .. Boleh ? Kalau korg buat dekat dorg mcm tu , perit rasanya tahu ?

Dorg akan rasa yg diri dorg tu tak berguna dan takde function langsung dekat korg .. Dulu-dulu , waktu korg susah .. Maybe dorg tolong korg .. Tapi , bila dorg susah .. Ada korg nak tolong ? Kalau hati korg tu baik , mungkin korg akan tolong ..

Tapi , kalau dah lama-lama .. Dah berapa bulan , dorg rasa sedih , terkilan , kecewa .. Ada korg nak ambik tahu ? Tak kan ? Tapi , kalau dalam beberapa bulan lepastu , bila korg ada masalah , dorg terlalu prihatin dekat korg .. Sampaikn dorg boleh tahu , apa masalah yg korg tgh alami tu .. Tapi , korg tetap tak pernah nak faham-faham apa yg dorg rasa ..

Berdasarkan apa yg nani tahu , kalau korg buat dorg-dorg tu mcm tu .. Absolutely , you're in danger ! Itupun , kalau dorg tu dah tak boleh nak bersabar .. If dorg boleh bersabar lagi dgn korg , so it's okay for you :') Tapi , kalau macam nani .. Sorry lah , jangan kacau nani untuk satu hari okay ?

Nani memang jenis yg macam tu .. Sampai kawan-kawan nani , classmate , bff and bf text or IM pun , nani minta dorg semua tinggalkan nani sorg2 .. Heyy , tak sanggup nak text or IM org tahu ? Dalam keadaan yg terkilan macam ni , korg rasa apa ? Mesti korg nak bersendirian , kan ? Macam tu juga nani :')

Siapa yg tak pernah kena tu , untung lah kan ? Tapi , siapa yg pernah alami macam ni .. Mesti rasa perit kan ? Kadang-kadang rasa , teraniaya .. Kita dah tolong dia , dia taknak tolong kita .. Ini kepada korg-korg yg terasa yg dah buat nani macam ni ..

Sorry lah . Aku bukan nak cerita dekat satu dunia pasal kau , tapi .. Aku cuma cerita apa yg aku rasa .. Ini pun dah kira bersyukur sbb aku tak sebut nama kau weyh . Sbb aku masih anggap kau kawan , aku tak sebut nama kau .. Kau beruntung sbb aku tak lafazkan 2 perkataan "putus kawan!" .. Kau tahu tak , selama ni aku boleh sabar dengan kau .. Bila kau dah senang , mmg senang-lenang kau tinggalkan kawan kau ni kan ? Even , sanggup tinggalkn apa yg patut untuk kau ! Tapi , bila kau dah susah , mmg susah-payah lah kau cari aku nk minta tolong ! 

Aku pun ada perasaan weyh ! Sejahat-jahat aku pun , aku ada perasaan .. Lagi-lagi aku ni perempuan .. Hati perempuan  lembut , tak mcm lelaki ! Kau pun manusia jugak kan ? So, kenapa kau tak pernah faham apa yg aku nak sampaikn dekat kau ? Even aku dah bagi clue dekat kau , kau tak pernah nak faham ! Lambat pick-up kau tahu ? Sekarang ni , aku nk cakap JUTAAN TERIMA KASIH dekat kau sebab buat aku macam ni ! TERKILAN ! Aku doakan kau happy dengan hidup kau yg kau rasa mmg SENANG-LENANG tu !

Kepada warga bloggers , sorry kalau bahasa nani kali ni agak kasar .. Bersyukur sbb tak mencarut :') Terima kasih kerana sudi membaca , sudi mengomen , sudi menge-like dan apa-apa je untuk entri ni .. Tak terbalas jasa korg kerana sudi membaca luahan hati nani ni :')

p/s : Terima Kasih Daun Keladi , Aku Harap Aku Tak jumpa Kau Lagi ! :'(

♥ Terima Kasih Daun Keladi , Like dan Follow Kalau Sudi ♥

1 b0rAk c!n!:

Rieya Ramlee Tor said...

Hai there..just be cool..no harsh word dear. It is life..okay..stay with God. :)